top of page
                                    Usluge

Najnovije tehnologije koje su primenjene na dronovima nam omogućavaju snimanje fotografija i video sadržaja iz uglova koji do sada nisu bili dostupni ili samo je moglo da se snimi sa specijalnom profesionalnom opremom.
Snimanje multimedijanih materijala za izdavanje ili prodaju nekretnina ne predstavlja više problem. Mogućnosti su tolike da ih ni mi ne spoznajemo.
Takođe, fotogrametrija postaje vrlo dostupna i u mnogome omogućava brže otvaranje i održavanje gradilišta svih nivoa i veličina. Uz sve to dostupno je 2D i 3D modeliranje i pravljenja snimaka terena i objekata velikih rezolucija.

                             Javite se, imamo rešenje za vaš problem!
DJI_0665.jpg

Fotografija i video zapis u oglasu za nekretninu

Fotografije i video snimljeni dronom pružaju detaljan pregled nekretnine iz vazduha (kod većih kvadratura moguće je i snimanje unutra), ističući njene ključne osobine i privlačeći potencijalne kupce. Oni poboljšavaju marketinški materijal, stvaraju emocionalnu vezu i olakšavaju proces prodaje nekretnina.

Snimci dronom mogu se koristiti za naglasak na atraktivnim detaljima nekretnine, kao što su bazen, vrt, terasa ili blizina prirodnih lepota poput plaža ili planina. Ovi snimci pomažu kupcima da steknu bolji osećaj za prostor i mogućnosti koje nekretnina nudi.

Ušteda vremena i resursa: Dronovi omogućavaju brzo snimanje šireg područja nekretnine bez potrebe za angažovanjem skupe opreme (dizalice, rampe, kranovi itd.) ili iznajmljivanja helikoptera. To čini proces snimanja efikasnijim i ekonomičnijim za prodavatelje nekretnina.

Fotogrametrija i mapiranje dronom

Dron fotogrametrija je tehnika prikupljanja geoprostornih podataka putem bespilotnih letelica opremljenih kamerama ili senzorima. Koristeći fotografije ili snimke visoke rezolucije s drona, fotogrametrija omogućava stvaranje trodimenzionalnih modela terena, mapa ili merenje udaljenosti i volumena objekata. Ova tehnika se često koristi u geodeziji, urbanom planiranju, poljoprivredi, geologiji i drugim područjima gdje je precizno mapiranje i merenje važno.

Mapiranje dronom je proces prikupljanja podataka o površini zemlje ili objektima koristeći bespilotne letelice opremljene kamerama, senzorima ili laserskim skenerima. Dronovi snimaju visokokvalitetne fotografije ili skeniraju područje s visokom preciznošću, omogućavajući stvaranje detaljnih i trodimenzionalnih mapa terena, građevina ili drugih objekata. U zavisnosti od softvera koji se koriste u obradi podataka dobijenih skeniranjem terena dronom, moguće je dobiti još više raznih podataka koji mogu pomoći pri formiranju gradilišta, rušenja objekata i slično. Ovi podaci se mogu koristiti u različitim industrijskim sektorima kao što su urbanizam, poljoprivreda, istraživanje, arheologija i sigurnost.

AdobeStock_352074298_Preview.jpeg
Nadzor velikih infrastrukturnih projekata

Dronovi omogućavaju snimanje sa visine i pružaju potpuno novu perspektivu. To može biti korisno u različitim situacijama, kao što su snimanje velikih raskrsnica, puteva, mostova itd. Praćenje kretanja tokom specifičnih transporta ili utovara/istovara velikih objekata ili jednostavno fotografisanje građevinskih projekata. 
Dronovi su agilni i mogu se lako kretati kroz prostor na koji bi bilo teže ili nemoguće pristupiti drugim sredstvima. To omogućava snimanje iz različitih uglova i perspektiva, dodajući dinamiku i vizualni pečat snimcima.
Moderni dronovi su opremljeni visokokvalitetnim kamerama i senzorima koji omogućavaju snimanje fotografija visoke rezolucije i video zapisa visokog kvaliteta. Rezultat toga je oštre i veoma detaljne slike koje se mogu koristiti u različite svrhe, uključujući i štampu, analizu ili prezentaciju.
Korištenje dronova za fotografisanje i snimanje video zapisa može biti efikasnije i ekonomičnije u odnosu na tradicionalne metode. Dronovi omogućavaju brzo snimanje velikog područja u relativno kratkom vremenskom periodu čime se smanjuje potreba za angažovanjem ljudske radne snage ili drugih resursa.
dji_fly_20230621_190402_942_1687367462770_photo_optimized.jpg
bottom of page